Začít můžete už u základu, a sice u mouky, kdy tu klasickou bílou můžete nahradit jinou o poznání zdravější a výživnější variantou. Špaldová mouka je oproti té klasické podstatně zdravější a je ideální nejen na pečení. V klidu s ní můžete zahustit i omáčku. V podstatě v jakémkoliv receptu jí můžete nahradit tu klasickou. Při pečení dokonce dodá vašim moučníkům mnohem lepší a zajímavější chuť oproti klasické variantě.
Výhody a benefity celozrnné varianty
Oproti klasické mouce je ta celozrnná zdraví prospěšnější. Předně obsahuje mnohem více vitamínů a minerálů oproti klasické variantě. Konkrétně obsahuje vlákninu, železo, magnézium, zinek a vitamíny A, B, C, D a E. I přesto, že obsahuje lepek, je lehce stravitelná. Navíc také snižuje krevní tlak a pomáhá předcházet obezitě. Posiluje také imunitní systém.
Pečení je radost, pokud pečete zdravě. Vyzkoušejte i vy zdravější pečení. Špalda má jemnou, lehce oříškovou chuť a ozvláštní tak všechny vaše dobroty. Nahraďte ji kdekoliv jen to jde a udělejte tak další krok k vašemu lepšímu zdraví.
Vybrat si můžete z bílé a celozrnné varianty
Buď anebo – bílá nebo celozrnná varianta? Celozrnná varianta je zdravější, protože si zachovává všechny cenné živiny, vitamíny, a minerální látky.
Sladké si nemusíte odepírat, stačí ho jen nahradit. Zkrátka začněte péct zdravěji s vhodnějšími a zdravějšími surovinami než doposud. Dopřejte si moučníky upečené ze špaldové mouky, které jsou zdravé a chutné.